14:00

Pajala IF

Referat: Öjebyns IBF - Pajala IF

Ja herre gud vilket bottennapp.

Vi är det klart bättre laget i första perioden och har ett stort bollinnehav. Ineffektiviteten är dock påtaglig och trots flertalet bra chanser lyckas vi inte göra mer än ett mål i perioden. Målet kommer efter drygt 8 minuter då Sanna är stark och vänder bort en motsåndare och chippar till Issa som visar god teknink då hon tar ner bollen och skickar in den i bortre hörnet. Tyvärr gör även Öjebyn ett mål i perioden och ställningen är 1-1 i första periodpausen. Rätt orättvist då vi skapar mycket mer än våra motståndare.

I andra jämnar spelet ut sig. Vårt lag blir ngt avlångt och hemmalaget hittar ganska enkelt in med uppspel bakom våra forwards. Vi gör även en hel del enkla misstag som blir väldigt kostsamma. Vi har två chanser i pp i perioden, men för få avslut tas och de avsluten som tas har taskig riktning. Istället för att göra ett ledningsmål släpper vi rätt onödigt in 2-1. Laura får ingen hjälp vid ett frislag och tvingas till en svår pass som hemmalaget bryter och kontrar in. Vi kvitterar nästan omgående då Emma försöker trycka in bollen köksvägen och Evvis dyker up på returen. Med minuten kvar av perioden kommer nästa onödiga baklängesmål. Vi använder inte riktigt huvet och markerar inte rätt spelare vid ett frislag och Öjebyn kan enkelt sätta 3-2. En jämn period där vi bjuder på två mål och är fortsatt ineffektiva framåt.

I tredje är vi bättre igen. Vi trycker på för en kvittering, men det är som förgjort. Bolluslingen går inte i mål. Halvägs in i perioden kommer en mycket avgörande sekvens. Vi tror att vi kvitterat när Viola trycker in en målvaktsretur, men domaren fattar ett totalt uridiotiskt beslut då han blåser av Emma för knuff på målvakten då en hemmaback skyfflar in henne i sin egen målvakt. Hur kan det vara ruff? Vart ska hon ta vägen? Tyvärr är det inte första gången denne domare fattat tvivelaktiga beslut mot Pajala IF dam och herrlag. Speciellt inte då motståndarna hetat Wibax, Öjebyn eller TAIF. Nåväl, istället för 3-3 gör hemmalaget 4-2 i anfallet efteråt. Ett par minuter senare kommer åxå 5-2 på ett skott som nog Elin inte är allt för nöjd med att ha släpt in. Vi tröstmålar genom Emma innan matchen är slut och slutresultatet skrivs till 5-3.

En otroligt tung förlust. Visst, Öjebyn är avsevärt bättre än i senaste mötet och krigar matchen igenom, men vi ska inte förlora mot ett sådant här motstånd. Man kan skylla på skador och sjukdomar hos nyckelspelare eller domaren vid vårt bortdömda 3-3-mål (som jag tror hade gett matchen en annan utgång). Men vars fanns hjärtat idag? Vars fanns jävlaranammat? Ville vi vinna? Visst borde vi gjort fler mål. Vi sköt 33 skott på mål och minst 20-25 utanför och gör bara 3 mål. Det är alldeles för dåligt. Vi förlorar närkamper och stundtals känns det rent ut sagt halvhjärtat på vissa håll. Det kändes som att vi väntade oss att ngn annan skulle lösa det åt oss. När våra naturliga pådrivare inte orkar pga sjukdom eller saknas pga skador måste ngn anna kliva fram, men denna gång fanns det tyvärr ingen som gjorde det. Laura försökte och hon förtjänar beröm för sin insats. Hon oroade ofta motståndarförsvaret och hade pigga ben. Även Elin i målet var bra. Gjorde flera fina räddningar och avstyrde en handfull frilägen i sista perioden. Sjuklingarna Emma och Evvis krigade så gott de orkade och Evvis fick Örjan då hon trots jobbig förkylning kämpade och slet i varje byte.

Nu hoppas vi att alla sjuklingar blir friska och krya då vi går in i en mycket intensiv period med många matcher. Vi lägger denna match bakom oss, men glömmer inte den fruktansvärda känslan av besvikelse som uppstår då man förlorar när man egentligen inte borde och ser till att vi inte behöver känna så igen.